Bikefitting

Bij het kopen van een nieuwe fiets, staat u voor vele keuzes.
Het moet de juiste fiets zijn voor uw doeleinden en binnen uw budget.
En belangrijker nog, het moet de juiste passing/maat zijn.
Wij bieden 3 soorten metingen, welke naar wens kunnen worden uitgevoerd.

Right Ride meting.

Deze meting zorgt voor een optimale zitpositie en juiste afmeting van uw fiets.
Bij deze meting worden diverse soorten ledematen gemeten en de hoeken van knie, romp en schouder door middel van de pasfiets bekeken.
Hierdoor wordt de beste pasvorm voor u tot stand gebracht voor optimaal comfort.

De Right Ride meting kost €35,- en is gratis bij aanschaf van een fiets.
*Wanneer u binnen een maand toch een fiets bij ons koopt, ontvangt u dit bedrag retour op de aanschafprijs van de nieuwe fiets.

Uitgebreide meting (dynamisch)

Bij een uitgebreide meting krijgt u een meting + pedaal analyse op de Bikefitting pasfiets.
Op deze pasfiets kijken we hoe uw lichaam functioneert bij de uitgekomen maten.
Iemand met rugklachten die net begint met fietsen, zetten we (tijdelijk) anders op een fiets, bijvoorbeeld minder diep. Een wedstrijdrijder wil daarentegen zo aerodynamisch mogelijk zitten en zal daarvoor voor een stijvere fiets gaan, waarbij een diepere houding juist wel wordt gewaardeerd.

De uitgebreide meting kost €80,-

Professionele Bikefitting

Voor de serieuze fietser bieden wij ook Professionele Bikefittings aan. Deze Professionele meting is bedoeld voor sporters die een totale optimalisering van de fietshouding nastreven én voor fietsers met specifieke fysieke klachten. Een belangrijk onderdeel is het vaststellen van een asymmetrische zit op de fiets als gevolg van bijvoorbeeld een beenlengte verschil.

Deze zeer uitgebreide, 2 uur durende meting, bestaat uit verschillende onderdelen: basis meting, dynamische meting, bespreken wensen, afstellen van de schoenplaat, pedal dynamics meting en tevens zult u iedere keer 10 minuten moeten fietsen om de foutgevoeligheid van een momentopname te beperken. Met de nieuwste, zeer geavanceerde Bikefitting apparatuur worden uw bewegingen uitgebreid geanalyseerd. Zo worden uw bewegingen op film vastgelegd en vergeleken voor het ultieme resultaat.

De Pedaalbewegingsanalyse

In 'real time' worden de linkse en rechtse krachten op de pedalen in 3 dimensies weergegeven; de effectieve kracht ratio, de zijwaartse kracht en de negatieve 'remmende' kracht komen in beeld. Deze nieuwe en unieke informatie helpt de bikefitter bij het analyseren en verbeteren van de trapbeweging van de fietser.

bikefitting_6 bikefitting_3

Beenlengteverschil is een veel voorkomende oorzaak van fysieke klachten in de onderrug en knie. Voor de correctie van het beenlengteverschil bieden we Shoe Cleat Spacers aan. Deze worden tussen de schoenzool en het schoenplaatje gemonteerd, zodat de symmetrie in de fietsbeweging weer wordt hersteld.

De Professionele Bikefitting kost € 195,- (dit is geen onderdeel van de aanschaf van een fiets, maar kan apart een afspraak voor worden gemaakt).

Belangrijk voor een Professionele bikefitting:

  • U dient hiervoor altijd een afspraak te maken.
  • Bij deze meting dient u uw fietsbroek en uw fietsschoenen aan te trekken. Een handdoekje kan handig zijn.