Arjan Sterk

Arjan SterkArjan Sterk

Vanaf jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in sport. Ik was er dan ook al vrij snel uit dat ik graag ‘iets met sport’ wilde gaan doen. Omdat ik mijzelf niet voor de klas zag staan als gymdocent was ik er snel achter het fysiotherapie moest gaan worden. Tijdens de opleiding tot fysiotherapeut ontstond de interesse voor wetenschap en heb ik mijzelf daarin met een minor verder verdiept. Het sporten bleef daarnaast interessant voor mij wat resulteerde in een stage bij FC Utrecht. Daar heb ik van dichtbij de medische en fysiotherapeutische begeleiding van een professioneel sportteam mee gemaakt. Erg leerzaam. 
Na, als net afgestudeerde fysiotherapeut, een jaar gewerkt te hebben kwam ik tot de conclusie dat ik nog veel vragen had over hoe we sporters optimaal kunnen begeleiden.  Na een open dag op de Vrije Universiteit Faculteit Bewegingswetenschappen was ik overtuigd dat dit de studie was die antwoord kon geven op mijn vragen. 
Dat lukte, na 2 en een half jaar studie op de VU ben ik afgestudeerd als bewegingswetenschapper met een master ‘Sport, Excercise & Health; Sports track’. Ik heb mij verdiept in inspanningsfysiologie, voeding en biomechanica. Heel graag breng ik deze kennis en kunde in de praktijk. Sporters op hun eigen niveau begeleiden en trainen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten dat is mijn ambitie.

Deze interesse’s maakten dat ik in 2017 MotionPower ben gestart waarin het mijn missie is om elke sporter onafhankelijk van zijn niveau op zijn of haar maximale kunnen te laten presteren. Een bikefitting past perfect in deze missie. Immers comfort en optimale efficiëntie zijn essentieel voor een goede prestatie. Ik ben dan ook erg blij met de samenwerking met Plieger Wielersport. De jarenlange ervaring en opgebouwde kennis van Marco, Gerben, Gerrit en Monique maken ons een mooi team die voor elke wielrenner het beste wil. Optimaal en pijnvrij kunnen fietsen.