Bikefitting

Profesionele bikefitting regio Gorinchem / Utrecht

Bikefitting Header

Bikefitting afspraak maken

Plieger Wielersport heeft jarenlange ervaring in de wielersport opgebouwd: van racefiets tot tijdritfiets en van mountainbike tot baanfiets. Nog voordat alle hedendaagse techniek en wetenschappelijke benaderingen van de bikefitting voor handen was, ontwierpen wij als een van de eerste in Nederland een eigen pasfiets. Dat de afstelling van de fiets van groot belang is voor het fietsplezier was voor ons geen geheim. We hebben menig wielrenner goed ‘op de fiets gezet’.

Inmiddels werken we alweer een aantal jaar met een professioneel, hightech bikefitting systeem. Met dit systeem analyseren we de positie op de fiets en meten we de krachtverdeling op de pedalen. Op deze manier zoeken we naar de optimale afstellingen.

Sinds 2021 heeft Bente van Teeseling het Bikefittingteam versterkt. U kunt bij Bente terecht voor metingen.

Bikefitting Professional

Bikefitting afspraak maken

Cyclinglab.cc

 

BIKEFITTING UITGEVOERD DOOR CYCLINGLAB

Bewegingsanalyse door wetenschappers

Wij werken met de meest geavanceerde meetsystemen, maar het zijn onze bewegingswetenschappers die de bikefitting uitvoeren. Net als bij een goede timmerman, gaat het immers niet alleen om de kwaliteit van de hamer, maar vooral om wie ‘m vasthoudt.

HOE WIJ HET DOEN

Wij kijken niet alleen naar de fietsafstelling, maar beginnen eventueel zelfs met een analyse van het volledige lichaam .

  • Intakegesprek en uitgebreide lichamelijk screening
  • Zitbotbreedte- en voetgewelfmetingen
  • Dynamische bewegingsanalyse
  • Schoenplaatjes/zooltjes afstelling met eventuele shims en wedges
  • Bikefitting rapport met de nieuwe fietsafstelling.
  • Voor zover mogelijk het meteen aanpassen van de fietsafstelling
  • Uitgebreide range aan testzadels

HERCHECK

Het menselijke lichaam adapteert door training. Zo kan het ook gebeuren dat na een periode van training dat de fietspositie gefinetuned kan worden. Wanneer we de positie nog eens willen vaststellen, een nieuwe fiets willen doormeten, kan je bij ons altijd terecht voor een Hercheck. Een Hercheck is alleen voor klanten die een bikefitting hebben gedaan in de afgelopen 24 maanden en kost €100,-.

TIJDRITFIETS

Uiteraard kunnen wij je met onze bike fit ook perfect op de tijdrit of triatlon fiets positioneren. Het doel van deze fit is om je in een zo snel mogelijke positie op de fiets te krijgen zonder in te leveren op comfort en efficiëntie. De fit is ook te combineren met een aerodynamica test op de wielerbaan. Om in kaart te krijgen wat er eventueel nodig is aan extra materiaal nemen we voor de fit contact met je op.

VOOR WIE

Wij fitten ieder niveau wielrenner, van de prof die op zoek is naar efficiëntere pedaalslag tot de recreant die gewoon klachtenvrij op de fiets wil zitten. Helaas maken wij nog meer dan eens mee, dat men denkt dat bepaalde klachten ‘er wel bij zouden horen’, terwijl een goede fietsafstelling wonderen blijkt te doen.Onze bikefitting is ook voor ieder type fiets. Wij hebben een uitgebreide ervaring in het fitten van wegfietsen, tijdritfietsen, baanfietsen, MTB’s en zelfs strandfietsen.

MEETFIETS

Wij vragen altijd je huidige fiets mee te nemen, omdat die afstelling ons enorm veel kan vertellen. Daarnaast streven we ook naar een advies zonder dat je meteen een nieuwe fiets hoef aan te schaffen, maar er staat altijd een meetfiets klaar om de voor jou perfecte afstelling te vinden.

PRIJS & AFSPRAAK MAKEN

Wij bieden twee type bikefits aan:

  • De standaard bikefitting. Wil je bijvoorbeeld checken of je goed op de fiets zit of een nieuwe fiets kopen? Dan raden we deze bikefit aan. Deze duurt 1,5 uur, kost €269,- en bevat alle hier links opgesomde onderdelen behalve de uitgebreide lichamelijke screening door onze fysiotherapeut.
  • De bike fit met een tijdrit of triathlon fiets is een stuk complexer dan de standaard fit, tevens hebben we ook meer tijd nodig om samen met jou de fit voor te bereiden. Deze fit duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 329,-

Natuurlijk mag je ook twee fietsen meenemen. Neem je bijvoorbeeld naast een wegfiets ook je tijdritfiets mee dan kost dit €100,- extra. 

HOE GAAT DE METING IN ZIJN WERK

Bij de Professionele Bikefitting neemt u na de statische meting plaats op de testfiets. De testfiets stellen we af op basis van de resultaten van de statische meting. Op uw gewrichten plakken we markers waardoor met een high-speed camera continu uw gewrichtshoeken worden gemeten. Op basis van deze gewrichtshoeken wordt er naar een eerste afstelling gezocht. Dit noemen we de motionanalyse.
Op basis van de gewrichtshoeken bepalen we de voor u ideale afstelling.

Daarna gaan we verder met de pedaalanalyse. De pedaalanalyse is eigenlijk de finetuning van de afstelling voor uw fiets, onmisbaar voor elke sportieve en wedstrijdrenner. We meten het vermogen in de crank van de testfiets. Met kleine subtiele afstellingen kijken we naar het vermogen en de efficiëntie van uw trapbeweging. Ook de richting van uw krachten wordt gemeten. Met die informatie komen we tot een afstelling die ervoor zorgt dat de kracht uit uw benen optimaal wordt overgebracht op de pedalen.
Hierna bespreken we de aanpassingen die zijn gemaakt en de juiste manier om dit door te voeren op uw fiets. De aanpassingen kunnen in de werkplaats worden doorgevoerd. Zo keert u met een optimaal afgestelde fiets weer terug naar huis.

Whatsapp of bel voor een bikefitting 0636348250

Bente van TeeselingBente van Teeseling Cyclinglab

Op 12 jarige leeftijd heb ik de wielersport ontdekt tijdens een verjaardagspartijtje en was ik meteen verkocht. De aanschaf van een racefiets duurde dan ook niet lang en daar zijn vervolgens vele kilometers mee afgelegd. Elk jaar een stapje fanatieker resulteerde al snel in het rijden van wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Momenteel ben ik actief als UCI renster voor de Belgische ploeg Multum Accountants en mag ik de grote wedstrijden betwisten in het profpeloton.


Daarnaast is sport heel mijn leven al een groot interessegebied geweest. Over het menselijk bewegen en de inspanningsfysiologie dwaalde er altijd vragen en ideeën door mijn hoofd. Na het behalen van mijn VWO diploma heb ik dan ook de perfecte match gevonden in de studie bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel ben ik in de afrondende fase van mijn studie beland en vind het heel leuk om mijn ervaring en kennis in de praktijk te kunnen brengen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de biomechanische benadering, met het meten van bewegingshoeken, een positieve bijdrage kan leveren in het optimaliseren van de fietspositie. Daarnaast is elk lichaam anders gebouwd dus moeten we niet 100% blind vertrouwen op de cijfers, maar ook aandachtig met het oog en de opgebouwde kennis en inzichten de fietspositie optimaal afstellen op het lichaam. Door deze twee dingen samen te combineren kunnen we de optimale fietspositie vinden om zo blessures te voorkomen of te verhelpen. Neem voor vragen of het maken van een afspraak gerust contact op.

 

Whatsapp of bel voor een bikefitting 0636348250

 

DIGITALE ZADELMETING

 

 

Accuraat en precies

Accuraat en Precies

768 sensoren geven een real time drukpunt weergave en een accurate en precieze zitbotmeting.

Type zadel

Betrouwbaarheid

Met de technologie die de drukpunten in kaart brengt, weet je exact bij je fietsstijl en houding past.

 

Zadelmeting

 

 

Afspraak maken

BIKEFITTING RIGHT-RIDE

INBEGREPEN BIJ AANSCHAF VAN EEN FIETS.

Bij het kopen van een nieuwe fiets, staat u voor vele keuzes.
Het moet de juiste fiets zijn voor uw doeleinden en binnen uw budget.
En belangrijker nog, het moet de juiste passing/maat zijn.
Wij bieden 4 soorten metingen, welke naar wens kunnen worden uitgevoerd.

Right Ride fietsmeting.

Deze fietsmeting zorgt voor een optimale zitpositie en juiste afmeting van uw fiets.
Bij deze meting worden diverse soorten ledematen gemeten en de hoeken van knie, romp en schouder door middel van de pasfiets bekeken.
Hierdoor wordt de beste pasvorm voor u tot stand gebracht voor optimaal comfort.

De Right Ride meting kost €35,- en is gratis bij aanschaf van een fiets.
*Wanneer u binnen een maand toch een fiets bij ons koopt, ontvangt u dit bedrag retour op de aanschafprijs van de nieuwe fiets.