Bikefitting

Bikefitting Header

Plieger Wielersport heeft jarenlange ervaring in de wielersport opgebouwd: van racefiets tot tijdritfiets en van mountainbike tot baanfiets. Nog voordat alle hedendaagse techniek en wetenschappelijke benaderingen van de bikefitting voor handen was, ontwierpen wij als een van de eerste in Nederland een eigen pasfiets. Dat de afstelling van de fiets van groot belang is voor het fietsplezier was voor ons geen geheim. We hebben menig wielrenner goed ‘op de fiets gezet’.

Inmiddels werken we alweer een aantal jaar met een professioneel, hightech bikefitting systeem. Met dit systeem analyseren we de positie op de fiets en meten we de krachtverdeling op de pedalen. Op deze manier zoeken we naar de optimale afstellingen.

In 2017 zijn we een samenwerking aangegaan met Arjan Sterk van MotionPower voor ons Bikefitting centrum. Arjan is bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. Met deze samenwerking kunnen we de meest complete bikefitting aanbieden. Ook in het geval van fiets-gerelateerde klachten biedt de kennis van Arjan uitkomst.

BIKEFITTING RIGHT-RIDE
INBEGREPEN BIJ AANSCHAF VAN EEN FIETS.

Bij het kopen van een nieuwe fiets, staat u voor vele keuzes.
Het moet de juiste fiets zijn voor uw doeleinden en binnen uw budget.
En belangrijker nog, het moet de juiste passing/maat zijn.
Wij bieden 3 soorten metingen, welke naar wens kunnen worden uitgevoerd.

Right Ride fietsmeting.

Deze fietsmeting zorgt voor een optimale zitpositie en juiste afmeting van uw fiets.
Bij deze meting worden diverse soorten ledematen gemeten en de hoeken van knie, romp en schouder door middel van de pasfiets bekeken.
Hierdoor wordt de beste pasvorm voor u tot stand gebracht voor optimaal comfort.

De Right Ride meting kost €35,- en is gratis bij aanschaf van een fiets.
*Wanneer u binnen een maand toch een fiets bij ons koopt, ontvangt u dit bedrag retour op de aanschafprijs van de nieuwe fiets.

Bikefitting Professional

PROFESSIONELE BIKEFITTING

BASIS BIKEFITTING

Elke Bikefitting start met een intakegesprek. Daar bespreken we uw wensen voor het fietsen en uw sportieve doelen, uw huidige afstelling wordt besproken en eventuele klachten worden onderzocht. Na een onderzoek van uw spierkracht en de beweeglijkheid van de gewrichten starten we met de statische meting. Hierin meten we uw lichaamsverhoudingen. Deze lichaamsverhoudingen geven een zogenaamde ‘statische fitting’.

BASIS PLUS BIKEFITTING

Bij de Basis Plus Bikefitting neemt u na de statische meting plaats op de testfiets. De testfiets stellen we af op basis van de resultaten van de statische meting. Op uw gewrichten plakken we markers waardoor met een high-speed camera continu uw gewrichtshoeken worden gemeten. Op basis van deze gewrichtshoeken wordt er naar een eerste afstelling gezocht. Dit noemen we de motionanalyse.
Op basis van de gewrichtshoeken bepalen we de voor u ideale afstelling.

ADVANCED BIKEFITTING

Bij de Advanced Bikefitting gaan we nu verder met de pedaalanalyse. De pedaalanalyse is eigenlijk de finetuning van de afstelling voor uw fiets, onmisbaar voor elke sportieve en wedstrijdrenner. We meten het vermogen in de crank van de testfiets. Met kleine subtiele afstellingen kijken we naar het vermogen en de efficiëntie van uw trapbeweging. Ook de richting van uw krachten wordt gemeten. Met die informatie komen we tot een afstelling die ervoor zorgt dat de kracht uit uw benen optimaal wordt overgebracht op de pedalen.
Hierna bespreken we de aanpassingen die zijn gemaakt en de juiste manier om dit door te voeren op uw fiets. De aanpassingen kunnen in de werkplaats worden doorgevoerd. Zo keert u met een optimaal afgestelde fiets weer terug naar huis.
4 weken na de Advanced Bikefitting plannen we een telefonische afspraak om de voortgang door te nemen en uw ervaringen met de bikefitting bespreken. Daarna kunnen er nog kleine wijzigingen worden doorgevoerd.

DIGITALE ZADELMETING


Accuraat en precies

Accuraat en Precies

768 sensoren geven een real time drukpunt weergave en een accurate en precieze zitbotmeting.

Type zadel

Betrouwbaarheid

Met de technologie die de drukpunten in kaart brengt, weet je exact bij je fietsstijl en houding past.

Sitbone device

Zadelmeting Zadelmeting

VOOR MEER INFORMATIE EN HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

PLIEGERBIKEFITTING.NL