Nieuw! Introductie Pinarello F en Pinarello X series

Introductie nieuwe Pinarello F en Pinarello X series

De Italianen hebben met de introductie van de nieuwe Pinarello F en Pinarello X modellen een flinke upgrade voor hun collectie gerealiseerd. Deze nieuwe fietsen vervangen respectievelijk de Pinarello Prince racefiets en de Pinarello Paris endurance racefiets. Met deze nieuwe modellen heeft Pinarello de kennis en expertise van hun topmodel, de Pinarello Dogma F, toegepast.

Pinarello F Series

De Pinarello F serie is speciaal ontworpen voor serieuze racers. Het frame heeft dezelfde geometrie en features als de Dogma F, maar het verschil wordt gemaakt door het type carbon dat wordt gebruikt. Er zijn drie verschillende frames beschikbaar, de F5, F7 en F9. De F5 is gemaakt van TorayCa T700 carbon, dat beter trillingen absorbeert. De F7 en F9 frames zijn gemaakt van TorayCa T900 carbon, dat een ideale balans biedt tussen demping, stijfheid en gewicht.

Alle frames hebben de kenmerkende Onda voorvork, een asymmetrische achterbrug, interne kabels en aerodynamisch gevormde buizen. Ook de titanium 3D geprinte zadelpenklem wordt gebruikt om gewicht te besparen. De F7 en F9 frames zijn identiek qua materiaal, maar verschillen in afmontage. De F7 kan worden besteld met Shimano Ultegra Di2 of SRAM Force AXS, terwijl de F9 het topmodel is met Shimano Dura Ace Di2 en SRAM Red AXS. De F5 zit onder deze twee modellen met een ander type carbon, maar biedt nog steeds een Shimano 105 Di2 of mechanische Shimano Ultegra afmontage.

 

De Pinarello X is een comfort-racer die is ontworpen voor fietsers die willen genieten van mooie ritten door de omgeving of in de bergen. Comfort is daarbij belangrijker dan een ultiem stijve racer en dat is precies waar de X serie voor staat. Het grootste verschil met zijn voorganger, de Pinarello Paris, is de hoogte van het balhoofd, waardoor je iets meer rechtop zit voor een comfortabelere rit.

De X serie heeft langere seatstays die zorgen voor meer comfort. De Onda voorvork en balhoofdhoek van 72 graden zorgen ervoor dat de fiets nog steeds direct blijft sturen, ondanks het endurance karakter. Het frame heeft een asymmetrische achterbrug en de buizen hebben een herkenbare Pinarello-vorm. Het carbon dat voor de X serie wordt gebruikt is T600 carbon, dat schokken goed kan absorberen voor een comfortabel geheel.

De X serie bestaat uit drie modellen, waarbij de frames identiek zijn. Het verschil zit hem in de afmontage. De X1 heeft een mechanische Shimano 105 groepset, terwijl de X3 kan worden besteld met een Shimano 105 Di2 groepset of SRAM Rival AXS groepset.

 Pinarello X Serie

 

Nieuw Pinarello F en Pinarello X serie

Pinarello F geometrie

Pinarello F geometrie

Pinarello X geometrie

Pinarello X Geometrie