Waarom Ceramic Speed?

Kan het rijden met mijn racefiets en of mountainbike nog leuker worden dan het nu al is….  Je zit al perfect op de fiets, je conditie is in orde wat is er dan nog te verbeteren.

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op je prestatie en het plezier op fiets. De meeste rijders hebben hun lichamelijke conditie op peil. Door middel van b.v. een bikefitting is de positie op de fiets zo optimaal mogelijk afgesteld. Toch is er nog een punt die het fietsplezier kan vergroten.

De luchtweerstand is iets waar wij allemaal mee te maken hebben. Maar als je fiets naar wens is samengesteld, kun je jezelf nog gaan richten op de winst die er te boeken valt bij een onzichtbare factor. De bewegende onderdelen op de fiets die onderhevig zijn aan wrijving.

Als je de onderdelen zoals de ketting, bracket-as en bijvoorbeeld derailleurwieltjes uitrust met lagers en smeermiddelen van Ceramicspeed, dan is het mogelijk om een besparing van 10-16 watt te realiseren. Als u nu een rit rijdt met een gemiddelde wattage van 200 Watt is dit een besparing van 8%. Dit is een hoeveelheid energie die u bespaart, die gebruikt kan worden om meer snelheid te ontwikkelen. Bij een langere rit komt u frisser aan de finish.

Het merk Ceramicspeed heeft verschillende onderdelen in zijn assortiment om wrijving in de draaiende onderdelen te verminderen. Om te beginnen is de basiskennis van de verschillende soorten lagering noodzakelijk. Een standaard ceramische lagering is opgebouwd met ceramische kogels die zich voortbewegen over harde stalen oppervlakten. Met dit type lagers word al een winst geboekt t.o.v. de standaard lagers. De oppervlakte is in verhouding zacht in vergelijking met de ceramische kogels. Ceramicspeed heeft lagers met ceramische kogels die over een oppervlakte met harde coating draaien. De wrijvingsweerstand gaat hierdoor drastisch omlaag. Een ander groot voordeel is dat deze lagers met behulp van het benodigde onderhoud in combinatie met het juiste smeermiddel van ceramicspeed een levensduur hebben die 4 tot 5 maal zo lang is.

Een onderdeel waar grote winst te behalen valt, is de achterderailleur. Na het monteren van het Ceramicspeed Oversized Pulley Wheelsystem (COPW) gaat de wrijvingsweerstand van niet alleen de lagers omlaag, maar door de grotere derailleurwieltjes is de kracht die nodig is om dezelfde derailleurwieltjes te laten draaien minder. Niet alleen voor de merken Shimano, SRAM en Campagnolo zijn verschillende systemen gemaakt, maar ook voor de verschillende type derailleurs moet het juiste systeem worden gebruikt.

Er zijn meerdere mogelijkheden op de fiets aanwezig om deze uit te rusten met Ceramicspeed. Wij willen u hier graag bij helpen om de juiste keuzes te maken. Kom vrijblijvend bij ons langs in de winkel of stuur anders een mail met eventueel een paar foto’s van de fiets waarop u de Ceramicspeed onderdelen wil gaan monteren.

Ceramic Speed kogels Ceramic Speed oversized pulley wheel system Ceramic Speed lager