Colnago

Het bedrijf colnago is opgericht in 1952 te Cambiago onder de rook van Milaan. Nadat Ernesto Colnago zijn carrière noodgedwongen heeft moeten beëindigen, heeft hij zijn opgedane kennis van de wielrennerij gebruikt om zijn fietsenmerk op de markt te brengen. In de begin jaren van het bedrijf fungeerde Ernesto Colnago ook als mechanieker bij o.a. Molteni de wielerploeg van o.a. Eddy Merckx.

Ook de afgelopen decennia hebben verschillende ploegen gebruik kunnnen maken van dit Italiaanse merk. In al die jaren is de filosofie van Ernesto Colnago dat de kwaliteit van het frame belangrijker is dan het design gehandhaafd. Deze kwaliteit en betrouwbaarheid vormt de basis van de ruim 20 jaar samenwerking tussen Plieger sport en het merk Colnago.

Het paradepaardje van Colnago is de C60. De V1-R en het in 2017 geïntroduceerde model Concept zijn kwaliteit frame's met eigen specifieke kenmerken. Het verdere aanbod gaat verder in zowel Carbon als aluminium frame's. Ook voor het veldrijden kan Colnago een superieur frame aanbieden. Met dit frame heeft bijvoorbeeld Wout van Aert inmiddels meerdere overwinningen geboekt.

Het merk Colnago is in 2017 weer te zien in het pro-tour wielerpeleton als materiaalsponsor van het TJ-Sport team. Er zijn al 55 wereldkampioenen op een Colnago.

Colnago geschiedenis Colnago concept Colnago fietsen