Pinarello

In 1952 startte Giovanni Pinarello zijn eigen fietsen merk in het Italiaanse Treviso. Giovanni Pinarello was tot het moment dat hij zijn eigen fietsen merk oprichtte actief als proffesioneel wielrenner.

Tot 2004 was Pinarello vooral bekend om zijn stalen en aluminium frame's. Na 2004 ontwikkelde Pinarello zich als trendsetter in de wielrennerij. Pinarello is de afgelopen jaren mede verantwoordelijk voor het design van de race frame's in het algemeen.

Het merk Pinarello heeft met Miguel Indurain, Chris Froom en Sir Bradley Wiggins meerdere Tour de Franse overwinningen op zijn naam staan.

De laatste jaren fungeert Pinarello als hofleverancier van het Engelse SKY pro-tour team. Door de wetenschappelijke benadering van dit team zijn er een aantal technische hoogstandjes ontwikkeld. Niet alleen het design maar ook de aërodynamica en het rijgedrag van Pinarello racefietsen zijn van uitzonderlijke klasse.

Om u verder hiervan te overtuigen raden wij u aan om onze winkel te bezoeken om deze Italiaanse schoonheid te bewonderen.

Pinarello
Giovanni Pinarello Pinarello gele trui