Aart Vierhouten - Kopwerk

Niet op voorraad
uitverkocht
SKU
9789492798190
€ 25,00
Swipen voor 4 additionele foto's

Aanvullende informatie

Aart Vierhouten – Kopwerk

DIT NIEUWE WIELERBOEK WIL IEDERE FIETSLIEFHEBBER LEZEN!

OVER BREIN * ADEMHALING * TRAINING

‘KOPWERK BIEDT VEEL TIPS EN LAAT VEEL FACETTEN VAN HET LEVEN VAN EEN WIELRENNER ZIEN.
COMPLIMENTEN! MET VEEL PLEZIER DIT GEVARIEERDE BOEK GELEZEN.’
RAYMOND KERCKHOFFS | TELEGRAAF

WIELERKENNIS

In Kopwerk lees je over gevarieerd trainen en de voordelen daarvan. Wat het nut is van rustig trainen en hoe vaak moet je intensieve trainingen doen met hoge hartslagen?
Wist je dat 1 seconde langer uitademen al effect heeft op je hartslag, je energiehuishouding en snelheid op de fiets?

Aart Vierhouten geeft je hierover tips waardoor je zeker slimmer en harder gaat fietsen. Handig gebruik maken van je hartslagmeter komt ook aan bod in Kopwerk. Na het lezen van Kopwerk wordt duidelijk dat de hartslagmeter een instrument is waarmee je harder kan gaan fietsen.

Koen de Jong legt uit hoe je ademhaling onder controle blijft tijdens een beklimming of tijdens het fietsen tegen de wind in. Ook geeft hij tips hoe je sneller herstelt na een training.

‘KOPWERK biedt veel tips en laat veel facetten van het leven van een wielrenner zien.
Complimenten! Met veel plezier dit gevarieerde boek gelezen.’
Raymond Kerckhoffs | Telegraaf

ANEKDOTES

In Kopwerk vind je ook prachtige foto’s, anekdotes en bijzondere verhalen van ex profwielrenners. Joop Zoetemelk deelt een goed bewaard trainingsgeheim. Peter Winnen vertelt in een column over hoe hij 40 jaar geleden al bezig was met yoga. En de columns van Eric Corton & JW Roy zijn herkenbaar voor iedere fietser, je krijgt er zin van om je fietskleren aan te trekken en op de fiets te stappen!

OVER DE AUTEURS

Aart Vierhouten (1970) was prof wielrenner tussen 1996-2010. Aart reed 10 keer een grote ronde waaronder 3 x de Tour de France. Tijdens zijn carrière ging hij al aan de slag als analist bij de NOS. Na zijn prof jaren was hij bondscoach van de junioren & belofte renners en technisch manager bij het Vacansoleil Pro Cyclingteam. Samen met Koen de Jong schreef hij Ik, de wielrenner. Al jaren geeft Aart bedrijfswielerclinics bij MIR Sportmarketing en adviseert hij bedrijven over sponsor- en partnerships binnen het internationale prof wielrennen.

Koen de Jong (1979) De Jong, eigenaar Sportrusten.nl, schreef onlangs Tien dagen stil en eerder Koud Kunstje samen met Wim Hof. Ik, de wielrenner schreven Koen en Aart Vierhouten in 2012. Van zijn boek Verademing, die hij samen met Bram Bakker schreef, is onlangs de 25ste druk verschenen. Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.

Verschijningsdatum
16 november 2018
Bindwijze
Hardcover
Afmetingen
170 x 240 mm
Aantal pagina’s
168
Auteurs
Aart Vierhouten & Koen de Jong
Uitgever
Uitgeverij Lucht