Fietsmerken

Eddy Merckx

Eddy Merckx is een legende in de fietswereld. Hij is de beste renner ooit. Zo won hij 5 x De Ronde van Frankrijk, 5 x de Giro d’Italia, 7 x Milaan – San Remo en verbeterde hij het werelduurrecord in Mexico. Om maar enkele overwinningen te noemen. In totaal was hij de beste in 525 wedstrijden, een onbreekbaar record. Vandaar zijn bijnaam: De Kannibaal.

Eddy Merckx was en is een perfectionist op het vlak van het onderhoud en de afstelling van zijn fietsen.

Lees meer

Sinds 1953 maakt Ugo de Rosa op artisanale wijze zeer exclusieve racefietsen. Inmiddels werken alle drie zijn zonen in het bedrijf en kan De Rosa de meest moderne frames in carbon en aluminium maken, maar verliest zij daarbij het vakmanschap niet uit het oog en is het nog altijd thuis in de bewerking van staal en titanium.

Lees meer
De Rosa
Specialized

Perfectie. Het is moeilijk te definiëren, maar eenvoudig te herkennen. Wij zijn echter gespecialiseerd in de zoektocht naar perfectie; iets dat je in al onze fietsen kunt terugzien. Wat je rijstijl ook is, met onze aandacht voor details en drang naar innovatie ben je ervan verzekerd dat jouw Specialized fiets de beste fiets in zijn soort is.

Lees meer

Giant werd 40 jaar geleden opgericht met een missie om betere bikes te bouwen. Toen stelden we ons een wereld voor waarin fietsen plezieriger zou zijn voor iedereen, over de hele wereld. We wilden fietsen als lifestyle aantrekkelijker maken voor meer mensen en we zagen een heldere manier om dat doel te bereiken: betere bikes, betere uitrusting, betere technologie. We zijn een heel eind gekomen sinds die tijd. Vandaag de dag winnen Giant bikes wereldkampioenschappen.

Lees meer
Giant
Ridley

Ridley is een Belgische fabrikant van fietsen en fietsonderdelen. Het bedrijf werd in 1997 opgericht door Jochim Aerts die de onderneming noemde naar de Britse filmregisseur Ridley Scott.

Ridley werkt samen met renners en mecaniciens om de kwaliteit van de producten te verbeteren.

Lees meer

Colnago Ernesto & C. Srl of Colnago is een fabrikant van high-end racefietsen opgericht door Ernesto Colnago in de buurt van Milano in Cambiago.

Lees meer
Colnago
Pinarello

Cicli Pinarello SpA is een Italiaanse fiets bedrijf uit Treviso, Italië. Opgericht in 1952, en maakt vooral handgemaakte fietsen voor de weg, baan en het veld.

Lees meer

Liv is het fietsmerk voor en door vrouwen

Liv is het nieuwe fietsmerk dat speciaal ontwikkeld is voor vrouwen door vrouwen vanuit de kennis en technieken van Giant. Al onze producten worden qua geometrie en vormgeving vanuit de 3F filosofiespecifiek voor de vrouw ontwikkeld, waarbij dus de vrouwelijke lichaamsverhoudingen als uitgangspunt worden genomen.

Lees meer
Liv