Classified

Bent u klaar voor een gloednieuw tijdperk? Klaar om weergaloos krachtig, duizelingwekkend snel en extreem efficiënt te schakelen? Classified heeft voor elkaar gekregen waar talloze wielrenners al lang van droomden: de strakke look en voordelen van een single drive, met een compromisloos versnellingsbereik en naadloze stapgroottes.

De Classified POWERSHIFT naaf is een draadloos elektronisch schakelsysteem met twee versnellingen in de achternaaf dat de taak van de voorderailleur overneemt en u onmiddellijk laat schakelen, ook onder vollast!

Onmiddellijk schakelen
In slechts 150 milliseconden

Schakelen onder vollast
Tot 1000 watt

Ultiem schakelbereik
22 versnellingen, kleine stapgroottes, 451% versnellingsbereik

Bijzonder efficiënt
Meer dan 99 % efficiënt

Weerbestendig
Je hoeft je geen zorgen te maken over vuil of regen

Competitief gewicht
Even licht* als of lichter dan een klassiek elektronisch schakelsysteem


Speciaal voor de POWERSHIFT naaf heeft Classified drie wielsets van wereldklasse ontwikkeld die topprestaties bieden op elk terrein.

Om een uitstekende kwaliteit te garanderen, zijn alle wielen vervaardigd uit high-end carbon en worden ze ter plaatse handmatig gespaakt.

De CF G30, het gravelwiel, kan de wildste avonturen aan. Toch is het licht en stijf om het rijcomfort te verhogen. De twee wegwielen CF R35 en R50 zijn ontworpen om te racen.

De CF R35 is de perfecte allrounder met een optimaal evenwicht tussen stijfheid, aerodynamica en gewicht. Hij komt het best tot zijn recht tijdens lange beklimmingen en op Vlaamse kasseien.

De CF R50 is met een velgdiepte van 50 mm zeer aerodynamisch en stijf, maar nog steeds comfortabel genoeg voor lange dagen in het zadel.

 

Over CLASSIFIED Cycling

Classified Cycling is een Belgisch fietstechnologiebedrijf met een passie voor innovatieve producten waarmee wielrenners het beste van zichzelf kunnen geven. Het heeft een revolutionaire technologie ontwikkeld in de achternaaf, POWERSHIFT, die de functionaliteit van de voorderailleur vervangt. De producten van Classified worden in België ontworpen en geproduceerd.

 

*Een met Classified uitgeruste fiets is even licht of zelfs lichter dan een fiets met een traditionele 2x elektronische groupset en traditionele referentienaaf (bijv. DT Swiss 350). Om precies te zijn, weegt een fiets met Classified en 1x GRX Di2 hetzelfde (+-10 g) als een fiets met een traditionele 2x11 GRX Di2 groupset en een DT Swiss 350 naaf. De fiets-setup gebruikt door onze eerste partner: Classified in combinatie met een Rotor Aldhu 1x crank, is tot 70 g lichter dan dezelfde fiets met een traditionele 2x11 GRX Di2 groupset en een DT Swiss 350 naaf. Kortom, we kunnen zeggen dat het gewicht van de vervangen onderdelen (voorderailleur, klein kettingblad, traditionele naaf, steekas en cassette) ongeveer hetzelfde is als het gewicht van de onderdelen die worden aangeboden door Classified.

 

Classified achternaaf exploded view