Shimano Recall: Terugroepactie voor Crankstellen van vóór 2019

Shimano Recall: Terugroepactie voor Crankstellen van vóór 2019

Shimano heeft onlangs een terugroepactie aangekondigd voor bepaalde crankstellen die vóór 2019 zijn vervaardigd. Hoe kun je bepalen of jouw crankstel gecontroleerd moet worden.

Welke Crankstellen zijn Getroffen?

De terugroepactie betreft specifieke modellen DURA-ACE en ULTEGRA merkcrankstellen met de volgende modelnummers:

Shimano Dura-Ace FC-R9000 crank

DURA-ACE FC-R9000

 

Shimano Dura-Ace FC-R9100 crank

DURA-ACE FC-R9100

Shimano DURA-ACE FC-9100P Crankstel

DURA-ACE FC-R9100P

Shimano Ultegra FC-6800 crankstel

ULTEGRA FC-6800

Shimano Ultegra FC-R8000 Crankstel

ULTEGRA FC-R8000

 

Om te controleren of jouw crankstel een van deze modellen is, moet je de binnenkant van de crankarm aan de onderkant van de arm inspecteren. De modelnummers zijn daar gestempeld en zouden moeten overeenkomen met een van de bovenstaande nummers.

Stap 1A - Controleer het Modelnummer

JA: Als het modelnummer op je crankarm overeenkomt met een van de bovengenoemde modelnummers, ga dan verder met Stap 1B. Dit betekent dat jouw crankstel mogelijk onder de terugroepactie valt.

NEE: Als het modelnummer op je crankarm niet overeenkomt met de bovengenoemde modelnummers, hoef je je geen zorgen te maken, en verdere actie is niet nodig. Je crankstel wordt niet beïnvloed door de terugroepactie.

Stap 1B - Identificeer de Productiecode

Om verder te bepalen of jouw crankstel daadwerkelijk onder de terugroepactie valt, moet je naar de productiecode kijken die op de crankarm is gestempeld. Deze productiecode bevindt zich aan de binnenkant van de crankarm, dicht bij de onderkant van de arm.

Shimano Recall Controle Crankstel

De getroffen modellen zijn geproduceerd vóór juli 2019 en hebben een tweeletterige productiecode op de achterkant van de crankarm waar de pedalen zijn bevestigd. Deze productiecodes omvatten:

KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE, en RF.

Moet Jouw Crankstel Gecontroleerd Worden?

Als jouw crankstel voldoet aan de bovenstaande criteria, is het belangrijk om te bepalen of het moet worden gecontroleerd in verband met de terugroepactie. Als dit het geval is, wordt aangeraden om contact op te nemen met jouw Shimano Service Center Plieger Wielersport voor verdere inspectie en eventuele noodzakelijke reparaties.

Het is van essentieel belang om deze kwestie serieus te nemen en de benodigde maatregelen te treffen om mogelijke risico's te minimaliseren.