Cadex Boost zadel

Cadex logo

Het compleet nieuwe Cadex Boost zadel.

Cadex is terug en hoe. Ze maken naast high tech wielsets en tubeless banden ook een fantastisch fietszadel!
Er wordt dan ook vol lof over geschreven in vele fietsbladen en blogs.

 

Cyclingnews meldt het volgende:

“De vorm en de pasvorm van de Boost, dat een ontwerp heeft met korte neus, is gemaakt om de efficiëntie en het comfort te maximaliseren, terwijl ook eventuele wrijving door trapbewegingen wordt geminimaliseerd. CyclingNews tester Colin Levitch schrijft: “Het Cadex Boost zadel beschikt over een relatief agressief curve profiel, dat je fixeert in een ondersteunend en krachtig platform."

Het Boost-zadel is ontwikkeld met input van WorldTour raceprofessionals en is geconstrueerd uit een innovatief tweedelig composiet frame dat ongewenste flex elimineert en de krachtoverbrenging maximaliseert.

Naast het comfort en de ondersteuning prezen de redacteuren van CyclingNews ook het lage gewicht. "Het zadel is voorzien van carbon rails (6x9 mm) en een volledig carbon schaal voor een totaal gewicht van 138 gram" , schrijft Levitch.”

 

Cadex Boost zadel

Velonews:

“Kijkend naar het ontwerp van de Boost merkte hij op dat de afgekorte neusvorm een van de belangrijkste zaken is die het comfort bepaalt: “Heb je ooit op de neus van een traditioneel zadel gezeten? Dat is nogal oncomfortabel en het kan zelfs een verdoofd gevoel geven of pijn doen.”  Hij kon ook het extra brede achterste gedeelte van de Boost wel waarderen als “een comfortabele zitplaats die zorgt voor stabilisatie van de zitpositie van de rijder en die de druk weghaalt op gevoelige plekken die pijn of ongemak kunnen veroorzaken, zelfs in de benen van de rijder.”

Voor wat betreft het rijgevoel schreef Cavallari: “De bovenzijde van de Boost voelt enigszins vlak aan, maar dat bedoel ik op een positieve manier: het voelt alsof ik op een zacht, comfortabel platform zit dat speciaal voor mijn lijf is gemaakt. Dat is tamelijk indrukwekkend.”

Samengevat stelde Cavallari het volgende: “Als je op zoek bent naar een nieuw high-end zadel, dan is het zeker de moeite waard om de Boost te gaan bekijken.”

 

BEPROEFDE PASVORM TIJDENS BEWEGING

Het zadel is de meest persoonlijke fietscomponent. De CADEX Boost is ontwikkeld in samenwerking met technici, biomechanische experts en topatleten in het veld. Daarom heeft dit zadel een feilloze zitpositie en ongeëvenaard comfort tijdens praktijkgebruik en wedstrijdcondities - en niet alleen in het testlab. Door zijn kenmerkende afgekorte neus verhoogt de CADEX Boost bovendien het comfort door mogelijke frictie tijdens het trappen te elimineren.

Cadex Boost
Cadex Boost Krachtoverdracht

MAXIMALE KRACHTOVERDRACHT

Om hard te kunnen rijden als je op het zadel zit, heb je veel kracht nodig. Als een zadel daar niet mee overweg kan, dan vervliegt de kracht door de flex in het zadel. De rijder die vóór je rijdt, verdwijnt langzaam uit zicht. De CADEX Boost heeft een tweedelig Advanced Forged Composite frame dat ongewenste flex elimineert. Dat resulteert in de grootst mogelijke krachtoverdracht - van de benen en het onderlijf via het zadel naar de pedalen.

 

COMFORT ZONDER COMPROMIS

Door het Integrated Rail Design worden bij de CADEX Boost de meest gebruikelijke drukpunten ontlast door de railverbindingen vast te maken aan het zadeldek op een plek die geen contactpunt vormt met de rijder. Daarnaast worden trillingen van het wegdek gedempt door de specifieke vorm en het ontwerp van de rails. Particle Flow Technology zorgt er verder voor dat drukpunten bij het contactpunt tussen zadel en zitbotten beter worden verdeeld waardoor het zadel optimale ondersteuning, doorbuiging en comfort biedt.