Cadex FORWARD BOOST ZADEL

SKU
cadex-forward-boost-zadel-338
Vanaf € 249,95

IDEAL logoVisa logoMaestro logoGivaCard Cadeaukaart

Swipen voor 6 additionele foto's

Aanvullende informatie

CADEX FORWARD BOOST ZADEL

Power and Comfort

De ultralichte CADEX Boost zet nieuwe maatstaven op het gebied van gewicht, ondersteuning van de rijder en comfort. Door de exclusieve AFCT-basis te koppelen aan een geïntegreerde zadelrail werd het mogelijk om een revolutionair carbon compositie zadelframe te ontwikkelen dat zorgt voor maximale krachtoverdracht en flexibiliteit zonder extra grammen. Daarnaast biedt onze Particle Flow Technology optimaal comfort en ondersteuning van de rijder.

Een uiterst efficiënte krachtoverbrenging, een superieur laag gewicht en compromisloos comfort. Het Cadex Boost zadel geeft renners het prestatievoordeel dat ze nodig hebben als ze met kop en schouders boven het peleton willen uitsteken

HET CADEX-VOORDEEL
Dankzij vooruitgang in de productietechnologie van carbon, werd het mogelijk om het zadel een complete make-over te geven. Het doel: nieuwe maatstaven zetten op het gebied van gewicht, ondersteuning van de rijder en comfort. Door de exclusieve AFCT-basis te koppelen aan een geïntegreerde zadelrail werd een revolutionair carbon compositie zadelframe ontwikkeld dat zorgt voor maximale krachtoverdracht zonder extra gewicht. Daarnaast maakt verdere vooruitgang in onze Particle Flow Technology optimaal comfort en ondersteuning van de rijder mogelijk.

MAXIMALE KRACHTOVERDRACHT
Om hard te kunnen rijden als je op het zadel zit, heb je veel kracht nodig. Als een zadel daar niet mee overweg kan, dan vervliegt de kracht door de flex in het zadel. De rijder die vóór je rijdt, verdwijnt langzaam uit zicht. De CADEX Boost heeft een tweedelig Advanced Forged Composite frame dat ongewenste flex elimineert. Dat resulteert in de grootst mogelijke krachtoverdracht - van de benen en het onderlijf via het zadel naar de pedalen.

COMFORT ZONDER COMPROMIS
Door het Integrated Rail Design worden bij de CADEX Boost de meest gebruikelijke drukpunten ontlast door de railverbindingen vast te maken aan het zadeldek op een plek die geen contactpunt vormt met de rijder. Daarnaast worden trillingen van het wegdek gedempt door de specifieke vorm en het ontwerp van de rails. Particle Flow Technology zorgt er verder voor dat drukpunten bij het contactpunt tussen zadel en zitbotten beter worden verdeeld waardoor het zadel optimale ondersteuning, doorbuiging en comfort biedt.

BEPROEFDE PASVORM TIJDENS BEWEGING
Het zadel is de meest persoonlijke fietscomponent. De CADEX Boost is ontwikkeld in samenwerking met technici, biomechanische experts en topatleten in het veld. Daarom heeft dit zadel een feilloze zitpositie en ongeëvenaard comfort tijdens praktijkgebruik en wedstrijdcondities - en niet alleen in het testlab. Door zijn kenmerkende afgekorte neus verhoogt de CADEX Boost bovendien het comfort door mogelijke frictie tijdens het trappen te elimineren.

Specificaties