Giant Surge Pro

Nieuwe rubriek! ‘Plieger Test ‘t’ !

Wij hebben voor jullie een nieuwe primeur! Plieger Sport zal voor jullie, als trouwe fan en lezer van onze Posts, met regelmaat de nieuwste gadgets en ontwikkelingen op wielrennerij voor jullie testen en uitgebreid beoordelen!

We sluiten 2022 af met een recent gelanceerde raceschoen van Giant: De Surge Pro.

Het betreft het topmodel van Giant en volgens zeggen de meest lichte en efficiëntste die er zijn, dat belooft wat!
De schoenen zitten vol technologieën zoals een Exo Beam buitensloot, Exo wrap, Li2, Boa’s met dunne Dyneema Textielvreters en als klap op de vuurpijl: Sharkskin.
De buitenkant van de schoen is PU gecoat Mesh met laseruitsnijdingen voor ventilatie.
Op de neus zit een vaste rubberen beschermer en achterop is de dikke rubberen hak vervangbaar.
Onderop vind je duidelijke markeringen voor montage van de schoenplaatjes. `Giant denkt zo met de consument mee dat ze 2 verschillende zooltjes meeleveren, de zgn. Voetboog-ondersteunings-wiggen. Afhankelijk van je voet kan je dus de een of de ander gebruiken, makkelijk met klittenband onder de binnenzool te monteren.

De witte variant is werkelijk een plaatje… een op en top zomerschoen!
Giant Surge Pro fietsschoenen


Geen opzichtige logo’s maar ingetogen fancy, enkel een klein logo’tje is zichtbaar onder de zool voor een medefietser als je demarreert.

Wij van Plieger Sport zijn al jaren bekend met het rijden met Boa sluiting maar dit is toch echt next level.
Zodra we de schoen aantrekken sluit hij mooi aan zonder drukplekken. In de hiel zit een prachtige stof wat het inschieten vergemakkelijkt en de structuur kunnen we het beste omschrijven als een soort schubben waardoor de voet bij opwaartse beweging niet uit de schoen kan bewegen; de eerder genoemde sharkskin techniek.

Zoals gezegd, wij vinden de schoenen top. Je vergeet haast dat je ze aan hebt zo comfortabel zitten ze. Nergens drukplekken, niet op een korte intensieve rit noch op een lange duurrit. De super stijve ExoBeam buitenzool zorgt voor een waanzinnige krachtoverbrenging.In maat 44 wegen de schoenen slechts 249 gram!
Tijdens de koffiestop, met appeltaart en slagroom natuurlijk, lopen de schoenen verrassend goed door de stroeve hak. Wat bij vele andere schoenen nog wel eens glibberig aanvoelt.

De schoenen zijn overigens ook leverbaar in zwart en chromaflair; een soort paars/groen metalic.

De adviesprijs bedraagt 299 euro, maar omdat dit de eerste uitgebreide test is in onze nieuwe rubriek geven wij tot eind januari 2023 10% korting op deze topschoenen!
Happy Newyear iedereen!

De Plieger Test ‘t conclusie : een Top schoen uit het Topsegment van onze fijne partner Giant!