Bikefitting verhalen

Bikefitting verhalen

Ik heb maandag een afspraak bij de Bikefitter voor een Bikefitting bij Plieger Sport” , zei een enthousiaste kerel tegen me tijdens de zesdaagse in Ahoy leunend tegen de balustrade, kijkend hoe Harry Lavrijsen weer eens een baanrecord verbrak..

Ik had die avond geen herkenbaar shirt aan en de man had niet in de gaten dat ik Gerben Plieger was. Hij had nml net naar een nieuwe Titici staan kijken op onze stand en met mijn collega Marco, na wat informatie te hebben ingewonnen bij hem, direct een afspraak gemaakt voor zo’n proffesionele fiets meting bij ons op de zaak.

We vonden het eens tijd jullie eens mee te nemen wat zo’n “bikefitting” nou precies inhoud. Dat gaat wat verder dan binnenbeenlengte opmeten en daar de zadel hoogte op aanpassen zoals we vroeger bij de “fietsenmaker” allemaal wel eens hebben meegemaakt. Dit is high end afstellen dmv sensoren op je lijf zittend op een speciaal gemaakte en afstelbare fiets, allemaal begeleid door onze bewegingsdeskundige en fysiotherapeut Arjan Sterk, van Motion Power.

Nog voordat alle hedendaagse techniek en wetenschappelijke benaderingen van de bikefitting voor handen was, ontwierpen wij als een van de eerste in Nederland een eigen pasfiets. Dat de afstelling van de fiets van groot belang is voor het fietsplezier was voor ons geen geheim. We hebben menig wielrenner goed ‘op de fiets gezet’.

Omdat wij echt specialisten zijn en mensen voor het beste advies naar ons toekomen wilden we een extra stap maken in dit high end afstellen en zo is in 2017 de samenwerking met Arjan gestart.
Inmiddels zijn de aanvragen zo gegroeid dat we sinds 2021 een tweede zgn Bikefitter naast Arjan laten bikefitten.

Wij raden eigenlijk iedereen die reactief of (semi)proffesioneel op de racefiets graag de nodige kilometers maakt, dit te laten uitvoeren.

Ook bestaande fietsers die klachtjes hebben zoals dooie voeten, pijnlijke kuit, onderug, schouders etc. Bijna alle klachten vallen te relateren aan een niet optimale positie op de fiets. Plieger sport kan dat voor jullie tot het verleden laten behoren!

Laat je meten! Want, meten is weten!

Extra info over Bikefitting