Princeton CarbonWorks Peak 4550

De Princeton CarbonWorks Peak 4550 is voor het eerst gelanceerd in de zomer van 2021 tijdens de Tour de France met Team Ineos. Het doel van de Peak 4550 was om een lichtgewicht klimwiel te bieden dat nog steeds uitstekende aerodynamische prestaties leverde; om snel zowel bergop als bergaf te gaan.

Sindsdien is de Peak 4550 uitgegroeid tot een veelgebruikte wielset met een middelmatige diepte voor allround rijden, met de nadruk op klimmen en afdalen met snelheid en stabiliteit. Voor 2024 zet de Peak 4550 de evolutie voort. PEAK 4550 evolutie Door te lenen van de verbeteringen in de Wake 6560 Evolution en Alta 3532, verhoogt de Peak 4550 Evolution opnieuw de lat. De interne velgbreedte is vergroot naar 21 mm intern (28,2 mm extern) terwijl het gewicht van de velg is verlaagd naar 420g.

Stijfheid en balans nemen toe, dankzij onze gepatenteerde Radially Staggered Lacing, en de aerodynamische efficiëntie neemt ook toe. Nu heeft de Peak 4550 Evolution een vergelijkbaar grafisch ontwerp als onze Wake 6560 Evolution, wat zorgt voor harmonie voor gestaffelde Peak/Wake sets. Peak 4550 Evolution zal blijven beschikken over een gehaakte, gatloze, tubeless-ready bandenbed, die zowel clincher/buisbanden als tubeless banden kan accommoderen zonder tape nodig te hebben en zonder beperkingen op de bandenspanning.

Princeton CarbonWorks gelooft nog steeds stellig in een gehaakte velg die de veiligste en snelste oplossing biedt voor wegritten en races. Een toegevoegde ventielmoerlanding maakt het opzetten van het wiel nog gemakkelijker. Velgrem, en tubular bandenbedden voor zowel schijf- als velgrem, zullen ook beschikbaar zijn. Alle builds komen met Sapim CX-Ray spaken met een selectie van White Industries, DT Swiss, Chris King en Tactic Racing naven beschikbaar. Net als bij de Wake 6560 Evolution, zijn er 10 kleur- en afwerkingsmogelijkheden beschikbaar.

Kleuren gaan door van de Wake 6560 Evolution naar de Peak 4550 Evolution: Glans Zwart - Glans Wit - Glans Paars - Mat Roségoud - Glans Chromatisch Blauw - Glans Goud - Mat Hoog Zichtbaar Geel - Glans Chroom - Mat Wit - Mat Zwart

Princeton Peak 4550 Evolution Black Princeton Peak 4550 Evolution Chrome Princeton Peak 4550 Evolution Hi Vis Princeton Peak 4550 Evolution Blue  
Princeton Peak 4550 Evolution Purple Princeton Peak 4550 Evolution Matte White Princeton Peak 4550 Evolution Matte White Princeton Peak 4550 Evolution Matte Black  

 

Kenmerken Princeton Peak 4550 Evolution:

  • Doel: Bieden van een lichtgewicht klimwiel dat aerodynamische uitmuntendheid levert voor snelle beklimmingen en afdalingen.
  • Gebruik: Ideaal voor allround rijden met nadruk op klimmen en dalen, biedt snelheid en stabiliteit.
  • Evolutie 2024: Voortzetting van innovatie met verbeteringen uit de Wake 6560 en Alta 3532 modellen.
  • Velgbreedte: Toegenomen interne velgbreedte tot 21mm (extern 28.2mm), met een verlaagd velggewicht tot 420g.
  • Stijfheid en Balans: Verhoogd door gepatenteerde Radially Staggered Lacing technologie.
  • Aerodynamische Efficiëntie: Verbeterde aerodynamica voor hogere snelheden.
  • Ontwerp: Nieuw grafisch ontwerp in lijn met Wake 6560 Evolution voor harmonieuze combinaties.
  • Tubeless Ready: Haakvormig, naadloos bandenbed geschikt voor clincher/tubed of tubeless banden zonder tape of drukbeperkingen.
  • Veiligheid: Voorkeur voor haakvormige velgen voor veiligheid en prestaties bij wegwielrennen en racen.
  • Gemak: Toegevoegde ventielmoerplaatsing voor eenvoudigere wielinstelling. Beschikbaar voor velgremmen en tubulaire bandenbedden, zowel voor schijf- als velgremmen.
  • Componenten: Sapim CX-Ray spaken met keuze uit White Industries, DT Swiss, Chris King, en Tactic Racing naven.
  • Kleuropties: 10 kleur- en afwerkingsopties beschikbaar, voortzetting van Wake 6560 Evolution kleuren.