Speedplay Jumbo Visma

Speedplay

Tijdens seizoen 2023 kiest Team Jumbo-Visma voor AERO pedalen van Speedplay. Het Speedplay AERO pedaalsysteem heeft een enkelzijdige instap en een innovatief vergrendelingsmechanisme om het meest veilige en stabiele platform te creëren dat er is. Zo kunnen ze met vertrouwen hun volledige kracht op de pedalen plaatsen en hard door te blijven trappen. Doordat de onderkant bol loop en precies doorloopt op het schoenplaatje sluit hij aero aan als je in geklikt. Dit zorgt ervoor dat de wind met zo min mogelijk weerstand langs de pedalen gaat. 

Het is het enige pedaalsysteem dat onafhankelijk van elkaar, van voor naar achter, links naar rechts en zwevend kan worden afgesteld om de prestaties te optimaliseren en te verbeteren. Doordat het pedaal kleiner is dan andere racefiets pedalen kun je met meer vertrouwen de bochten ingaan, omdat je vaak nog iets langer door kunt trappen. Zo behoud je je snelheid door de bocht heen!

Speedplay Aero SystemDynamic

Verbinding tussen de frameset, groepset en andere onderdelen zijn de belangrijkste focus bij het in elkaar zetten van de fietsen van Team Jumbo-Visma. 

Assembly Past Pro

Sommige onderdelen van de fiets, zoals boutjes of pedalen bewegen niet ten opzichte van elkaar en vereisen dus een assemblage pasta. Deze delen moeten hoge krachten kunnen weerstaan tijdens het fietsen, maar moeten later ook gemakkelijk weer kunnen worden losgehaald. Hiervoor gebruikt Jumbo-Visma Assembly Paste Pro. De pasta gaat van een zacht vet naar een dikkere pasta onder invloed van zuurstof. Je brengt het gemakkelijk aan bij assemblage en het beschermt maximaal tegen vocht tijdens de race of training. 

Dynamic Bio Filth Fighter

Carbon Assembly Paste

De fiets van Jumbo-Visma heeft een speciaal geïntegreerde cockpit. Om ervoor te zorgen dat alle verbindingen tussen de carbondelen solide zijn, gebruiken de mechaniekers Carbon Assembly Paste. Ook wordt dit toegepast op de zadelpennen. De micro Pearls in de pasta voorkomen dat onderdelen kunnen gaan glijden of zakken. Zo blijft de renner altijd in de perfecte positie zitten. 
Barkeeper

De wielen waar het team mee rijdt worden tubeless ready gemaakt en gevuld met Barkeeper. De tubeless sealant van synthetische latex is voorzien van Hi-Tec fibres. Een unieke formule die zich hecht aan de binnenwand van de banden en velgen waardoor een lek sneller dicht dan welke andere sealant dan ook.

Speed Potion Wax

De ketting wordt gewaxt met Speed Potion Wax. Dit is de ultieme coating voor de fietsketting. De hoogwaardige waxcompositie bevat meer dan 17% wrijvingverlagende additieven in een unieke formule die efficiëntie optimaliseert en je sneller maakt. De wax is extreem duurzaam, beschermt optimaal tegen slijtage en houdt je ketting schoon. Iedere watt die je verliest door wrijving is een watt minder om je fiets aan te drijven. 

Jumbo Dynamic Speed Potion Wax